Problemen en oplossingen.

Ik heb sinds 1991 twintig Pocher-modellen in elkaar geknutseld, en dit niet altijd zonder moeilijkheden. Hier vind je de grootste problemen en hun eventuele oplossingen. Heb je problemen, of heb je tips, aarzel niet mij ze te sturen via e-mail.

1
Een van de grootste problemen bij deze bouwdozen is hun onvolledigheid, hier bedoel ik niet de details van de modellen maar wel het ontbreken van een bepaald onderdeel. Van de 20 modellen waren er 5 dozen waarbij een onderdeel ontbrak! Vroeger kon je ze wel nabestellen maar dit nam gemakkelijk 6 maanden in beslag (een keer zelfs niets ontvangen na 1 jaar, en het stukje metaal zelf gemaakt). Sinds begin dit jaar (2002) kun je zelfs geen ontbrekende stukken meer nabestellen...omdat Pocher modellen niet meer gemaakt worden !!!

2
Laat je nooit ontmoedigen dat als je het chassis gemaakt hebt, de carrosserie niet zo goed past, met een beetje geduld en wat voorzichtige druk past alles als een bus. De motorkap levert bij de classic-modellen soms wat meer kopzorgen op, voorzichtig met een mesje de zijranden wat afslanken kan wonderen doen.

3
De metalen spaken zijn een uitdaging, ook hier weer, laat je niet ontmoedigen, voor het plaatsen van de spaken maak je best gebruik van secondenlijm. Hiermee plak je het centrale stuk van de spaak vast, daarna doe je vlug het spaakhoudertje aan de andere zijde erop en klik het vast thv. velg. Geduld is de boodschap, maar het resultaat is ronduit schitterend!! Spijtig dat de nieuwste modellen geen metalen spaakvelgen meer hebben, maar afschuwelijke plastieken velgen! Ik weet niet waarom dit zo is, te moeilijk? te duur? Toch vind ik dat je als modelbouwer steeds zou moeten kunnen kiezen welke bouwdoos je koopt; met metalen of met plastieken velgen! Kijk zeker op de Handleiding voor Pocher velgen en natuurlijk ook naar de Velgen-pagina

4
Bij bepaalde modellen kun je het dashboard verfraaien door een stukje leder, of soms zelfs door het dashboard te copiŽren in hout.

5
Pas op met de kleine schroefjes, ze zijn zeer broos en breken zeer vlug af. Als je weerstand voelt stop je met draaien en kort je het best het schroefje in.


Copyright 1999-2004 by GK

email:
info@pocher.net