Deze dure en exclusieve schaalmodellen moeten beschermd worden tegen stof en...kinderen. Persoonlijk vond ik een vitrinekast onvoldoende stofvrij en duur. Daarom heb ik een glazen kast in twee of drie etages gemaakt. Het geheel neemt wel veel plaats in maar het resultaat mag er zijn.


1
De grondplaat is 60 X 100 cm, daarop wordt dmv. een bovenfrees een gleuf gemaakt van 6 mm breed en ongeveer 5 mm diep. De maten hiervan zijn 80 X 45 cm, zo blijft er een rand over om het merk en type van wagen uit te stallen. De maten van het glas (6 mm dik) zijn 80 X 30 (50 voor de vrachtwagen) cm dit voor de voor- en achterzijde, en 43,8 X 30 (50 voor de vrachtwagen) cm dit voor de zijkanten; zo wordt een glazen bak van 80 X 45 cm verkregen.
2
In deze gleuven wordt het glas ingebracht.

3
Het glas wordt door middel van doorzichtige silicone vastgezet.

4
Op de rand van dit glas wordt een profiel gezet met 2 sleuven; één bovenaan en één onderaan. de onderste sleuf moet perfect op de bovenste rand van de onderste glazen bak passen.

Bovenaanzicht


Zijaanzicht

5
In de bovenste sleuf wordt het glas van de bovenste glazen bak ingezet

6
Het glas wordt wederom met silicone vastgezet.

7
Op de bovenste rand van de bovenste glazen bak wordt dan het glazen afsluitdeksel geplaatst. Dit heeft hetzelfde bovenaanzicht als het profiel, het zijaanzicht vind je hieronder.


Het afsluitdeksel, het profiel (in het midden) en de glasranden kunnen naargelang smaak en voorkeur afgewerkt worden.
  Prijs van de materialen:
 1. 1: Glas +/- 70
 2. 2: houten mallen +/- 25
 3. 3: verf +/- 6
 4. 4: grondplaat: +/- 11
  Totaal: +/- 137

  Heb je vragen, stuur ze mij via e-mail


  Terug


  Copyright 1999-2004 by GK

  email:
  info@pocher.net